Training voor “Lef en motivatie”

Bij sommige leerlingen loopt het niet altijd lekker op school. Zij kunnen bijvoorbeeld tobben, slecht eten, faalangst ervaren, agressieve buien hebben of geen motivatie meer hebben om te leren . Hoge verwachtingen van zichzelf of deze (onbewust) ervaren van anderen kan één van de oorzaken zijn bij het ontstaan van faalangst. Onzekerheid over eigen kunnen is een andere oorzaak. (Hoog)begaafde leerlingen die onderpresteren kunnen ook faalangst gaan ontwikkelen. De oorzaak is anders maar ook hier is sprake van een verstoord zelfbeeld en druk van de omgeving of zichzelf. Het lijkt alsof deze leerlingen in een vicieuze cirkel terecht komen van onderpresteren en ontmoediging.

In de training voor Lef en Motivatie  wordt de negatieve spiraal doorbroken door uitleg te krijgen over de werking van faalangst en uitstelgedrag. Emoties als onzekerheid, boosheid, teleurstelling worden besproken en bekeken welke invloed die kunnen hebben op motivatieverlies. Leerlingen krijgen praktijkoefeningen om direct mee aan de slag te gaan. Emoties kunnen zo worden herkent en verwerkt. Zo wordt de negatieve spiraal van angst en onzekerheid doorbroken en komt het vertrouwen in zichzelf en eigen kunnen weer terug.

De training is gebaseerd op de training ‘Lefgasten’ van Pia Crul en wordt gegeven door Gabriëlle Wouters die gecertificeerd faalangsttrainer is. Tijdens de bijeenkomsten wordt gebruikt gemaakt van het cursusboek “Lefgasten” dat op de 1e bijeenkomst uitgedeeld wordt.

De training bestaat uit 6 bijeenkomsten en wordt gegeven in kleine groepen van maximaal 8 leerlingen (13-16 jaar). Van de leerlingen wordt verwacht dat zij ook enkele  huiswerkopdrachten en oefeningen uitvoeren gedurende de training. Voorafgaand vindt er intakegesprek plaats met de leerling om te kijken of deze training geschikt is voor hem/haar.

Start: najaar 2020

Kosten: €195,= (incl. het boek “Lefgasten”)

Individueel

Het is mogelijk deze training individueel  en – op maat- te doen. Er wordt dan na een intake-gesprek een plan van aanpak gemaakt met de leerling en aan de hand daarvan het aantal bijeenkomsten en kosten bepaald.

Informatie en inschrijving: 0626162333 en email pio@casema.nl.  Plaats: Kleine Haarsekade 54, Gorinchem

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *