Wat?

Praktijk PIO is een praktijk waar kinderen centraal staan. Pio begeleidt en stimuleert kids in hun sociaal-emotionele ontwikkeling en in hun ontwikkeling die te maken heeft met het leren op school. 

Hoe ga je bijvoorbeeld om met (faal)angst, boze buien of agressie . Of, hoe ga je om met je onzekerheid, rusteloosheid, verdriet of somberheid? Wat doe je als je gepest wordt? Hoe kun je jezelf een goede werkhouding leren? Of, hoe krijg ik mijn huiswerk georganiseerd? Welke studievaardigheden passen bij mij en hoe kan ik mijzelf motiveren?  

Het is je dochter of zoon waarover je als ouder al een langere tijd zorgen maakt of bij tijd en wijle denkt; “wat is er toch aan de hand?”. Je weet niet zo goed waar je naar toe moet gaan. De school biedt niet helemaal uitkomst en een jeugdgezondheidscentrum voelt te zwaar. Het enige wat je als ouder nodig hebt is een luisterend oor, iemand die je snapt en jouw kind kan begeleiden met respect voor zijn eigenheid en vertrouwen in zijn wil om goed te doen.

Samen met ouder(s) wordt in eerste instantie gekeken naar welke manier van begeleiding het beste aansluit bij de vraag.  Zo kan gekozen voor een traject van individuele -, -groeps of gecombineerde begeleiding in de praktijk of op school.

Een reactie op Wat?

  1. Brigitte schreef:

    Ontzettend overzichtelijk!
    en zo herkenbaar….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *