De week van de hoogbegaafdheid

In de week van de hoogbegaafdheid organiseert PIO verschillende gratis activiteiten.

In de week van de hoogbegaafdheid organiseert PIO verschillende gratis activiteiten.

Kom langs bij PIO en maak kennis met elkaar!

In de week van 11-15 maart 2019 kun je bij Pedagogiek In Onderwijs anderen ontmoeten die ook hoogbegaafd zijn of die te maken hebben met hoogbegaafdheid. De activiteiten zijn gratis en je kunt binnen lopen wanneer je wilt.  (Voor de jeugdactiviteiten is het wel handig even aan te geven als je wilt komen via email)

Kids, tieners, ouders en leraren kunnen elkaar op verschillende momenten ontmoeten en met elkaar ervaringen delen of inspiratie opdoen. Daarbij staat het omgaan met hoogbegaafdheid centraal.

Programma:

Maandag:         19.30-20.30 uur: Leraren koffie: “Onderpresteren en motiveren”

Dinsdag:           19.30-20.30 uur: Ouder/verzorger(s): “ Stellen van grenzen of kaders?”

Woensdag:      10.00-11.00 uur: Ouders en verzorger(s): ” Inloop voor individuele vragen ”                             15.30-17.30 uur: HB-kids: “Ontwerpen met afval(plastic)”

Vrijdag:            20.00-22.00 uur: HB-soos (12-16 jarigen): ” Kun jij goed kiezen?”

 

Ouder(s)/verzorger(s) en leraren:

Uitwisseling van ervaringen maar ook vragen en ideeën over het omgaan met hoogbegaafdheid thuis, op school en daarbuiten staan centraal. Hoe ga jij bijvoorbeeld om met het altijd in discussie willen gaan van het kind of met zijn (hoge/lage mate) van energie? Op woensdagmorgen kunnen ouder(s)/verzorger(s) voor individuele vragen langs komen en kennismaken met PIO.

HB kids en tieners:

Op woensdag middag maken HB kids een eigen ontwerp van afval(plastic). De vraag die daarbij centraal staat is: Hoe kun je (plastic) afval gebruiken zodat het slim hergebruikt kan worden? Recyclen en duurzaamheid is dus het thema. Op vrijdag avond is de HB-soos voor tieners open. Tieners kunnen langs komen en ervaren hoe het is met andere HB meiden en jongens op te trekken. Het motto daarbij is: niets moet en (bijna) alles kan. Er is muziek en een hapje, drankje. Je kunt creatief aan het werk met ontwerpen, filosoferen over onderwerpen als gamen, plastic soep en staken of niet of gewoon even chillen of een spel doen.

AANMELDEN IS NIET VERPLICHT

Voor de HB-kids op woensdagmiddag is aanmelden wel wenselijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *