Technisch Design

De Talentgroep Technisch Design is voor kinderen die geïnteresseerd zijn in Techniek èn die van uitdagingen houden.

Tijdens deze Talentgroep gaan we aan de slag met een ontwerp-opdracht die we vanuit het bedrijfsleven krijgen. Bij deze ontwerp opdracht staat het ontwikkelen van materiaalkennis, inzicht in technische toepassingen en het creatief denken over oplossingen centraal. Kinderen gaan aan de slag met het ontwerp proces en leren de verschillende stappen te nemen daarin. Leren plannen èn denken omzetten in handelen zijn daarbij dan ook vaardigheden die nodig zijn om te komen tot een resultaat.

Samenwerken met andere kinderen is daarbij leuk en belangrijk. De Talentgroep geeft handvatten om het samenwerken optimaal te laten doen verlopen. Hierbij gaan we er van uit dat elk kind in zijn kracht staat als het datgene doet waarin het plezier heeft en zich uitgedaagd voelt.

Tijdens de Talentgroep Technisch Design bezoeken we het bedrijf in de regio waarvan we de ontwerp-opdracht hebben gekregen minimaal één keer.  Ook tijdens de duur van de Talentgroep is er contact met het bedrijf om zo goed mogelijk te kunnen voldoen aan hun vraag.

De Talentgroep Technisch design wordt in samenwerking gegeven met Stefanie van de Wendel de Joode van Colours of life.  ( www.coloursoflife.nl)

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *