Doe jij ook mee?

Van de deelnemers

Jesse (10 jaar):

De Talentgroep is een hele leuke 10-daagse workshop (ik ben er zelf ook heen geweest.) Als je binnenkomt ga je eerst ff chillen of een (denk) spelletje spelen. Soms mag je ook op de pc dan gaat de mevrouw (Een helen aardige) die de workshop geeft de dagplanning zeggen. Dat is heel handig dan weet je wat er komt. Je mag een onderzoekje doen over het onderwerp wat je zelf kiest. Ik heb het zelf over Wikipedia gedaan. Je mag het ook in de groep (van 3-10 kinderen) presenteren maar als je dat niet wil dan hoeft dat niet. De 2e groep ging naar de Sterrenwacht omdat er iemand was die zijn onderzoek over de sterren deed. Ook ga je je naar de bib om info te zoeken. Je gaat ook een brug maken met allemaal soorten matriaal. Dat doe je in een groepje. Ik vind de brug bouwen zelf het leukst dat is leuk omdat je het in een groepje doet en dan ben je lekker creatief bezig.

Dus als ik jou was zou ik meedoen, ik zeg DOEN!! XD

 

Aaron ( 8 jaar):

In het begin leerde wij elkaars namen kennen mbv een spelletje. Wij leerde elkaar kennen en snapte elkaar, wat op school vaak niet zo is. Je mocht ook een spelletje voor je zelf doen, een kaart spel, of iets bouwen van houtjes of een bordje op een stokje omhoog houden,of een kaart spel. Wij kregen ook uitleg over het werken met een “Mindmap”.

Je mocht een onderwerp bedenken waar je meer over wilde weten, en je kwam te weten hoe je daar meer over te weten kan komen. Ik wilde meer te weten komen over Lego Ninjago, en ging opzoek en stopte alles in mijn mindmap.

Wij hebben ook een bedrijf bezocht daar maakte ze speeltoestellen. Wij mochten daar alles vragen, en wij zij er veel te weten gekomen. Daarna gingen wij met ons bedrijfje met de naam XL, een eigen ontwerp bedenken, tekenen, maken en uitvoeren. Er was een directeur, een tekennaar en ik was de bouwer. Er is een toestel gemaakt wat op land en water kan, met een klimnet en een hartvormige doorgang, met daar achter een glijbaan. De mensen van het bedrijf waar wij op bezoek waren willen het wel in het groot gaan maken, met de goede afmetingen.

Omdat wij het schuim moesten lijmen met alleslijm kwamen wij erachter dat alleslijm NIET alles lijmde, want er kwam een gat in het schuim.

Ik vond het ECHT super leuk, leerzaam en gezellig, met mensen die mij begrijpen en snappen!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *