Ouders

Als ouder wil je het beste voor je kind. En als ouder ken je je kind als geen ander. Toch zijn er bij iedere ouder perioden waarin je je zorgen maakt over het welzijn en de ontwikkeling van je kind. Deze zorgen kunnen betrekking hebben op het welbevinden of op het leren op school. Ook in de thuissituatie kan het niet lekker lopen of zit je als ouder met je handen in het haar.

Wanneer je als ouder een langere tijd piekert of voelt dat er ‘iets’ niet lekker loopt tussen jou en je kind thuis en/of op school, dan kan het wellicht handig zijn om een buitenstaander mee te laten denken met de situatie.  

Praktijk PIO begeleidt ouders in het zoeken naar oplossingen waar zij als ouder tegenaan lopen in relatie tot het kind. We gaan daarbij uit van eigen kwaliteiten en talenten en kijken hoe die ingezet worden bij de opvoeding. Zodoende ontdekken we ook waar valkuilen liggen. Vervolgens wordt de oplossing van het probleem door de ouder zelf gevonden en uiteindelijk toegepast in het dagelijks leven. 

Ook is het mogelijk de begeleiding parallel te laten lopen met de begeleiding die het kind zelf bij praktijk PIO krijgt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *